Експерти предупреждават, че единствената детска клиника по джендърна медицина към

...
 Експерти предупреждават, че единствената детска клиника по джендърна медицина към
Коментари Харесай

„Таймс“: Крайно време е да спрат опитите за смяна на пола върху деца

 Експерти предизвестяват, че единствената детска клиника по джендърна медицина към Националната работа по опазване на здравето на Англия (NHS) организира опасен „ теоретичен опит “, назначавайки коренно лекуване на стотици пациенти, без да се замисля, че това може да докара до необратими последствия.

„ Таймс “ дава думата на петима експерти, напуснали въпросната клиника, откакто били скандализирани от огромния брой случаи, когато потърсили помощ деца са обявявани за трансдженъри и им е назначавано надлежно лекуване.

 

Те са уверени, че някои хомосексуални пациенти, които просто не са могли да одобряват своята полова ориентировка, неправилно са определяни като „ трансджендъри “ в Клиниката за развиване на половата еднаквост (GIDS).И петимата някогашни чиновници са отговаряли за вземането на решение на кого от подрастващите, определящи се като трансджендъри, да назначат хормонална терапия, възпираща половото съзряване. Повечето от пациентите, които започвали банкет на такива блокатори, към 16-та си година минават на необратима терапия с хормони на противоположния пол.

 

Специалистите от Националната работа по опазване на здравето показват опасения, че при някои деца и юноши е осъществявана намеса по смяна на пола, още преди специалистите да съумеят да схванат на какво се дължат проблемите им с половата идентификация.

 

Професор от Оксфорд също показва подозрение по отношение на сигурността на хормоналната терапия, назначавана от клиниката – по думите му  „ без задоволителни учредения, а в доста случаи изобщо без никакви учредения “.

 

Броят на младите пациенти, които се обръщат клиниката, стремглаво пораства. През 2010 година са регистрирани 94 случая. Миналата година броят им е бил 2519. Като най-малкият пациент е бил единствено на три години. Освен петимата чиновници, още минимум 18 работещи в клиниката са напуснали единствено за последните три години.

 

В отчета от вътрешната инспекция, с който публицистите от „ Таймс “ разполагат, управлението на клиниката за развиване на половата еднаквост (GIDS) признава, че има нужда от възстановяване на системата за ориентиране към експерти, както и за приемане и регистрация на осведомено единодушие, преди на младите пациенти да бъде предписано здравно лекуване, което може да промени живота им.„ Последните две години не си тръгвах, единствено тъй като виждах на каква заплаха са изложени огромен брой деца. Предпочетох да остана на поста си, с цел да защитя децата от тази заплаха “, споделя един от напусналите лекари.

 

„ На децата освен се назначаваше пробно лекуване, само че това бяха извънредно нестабилни деца “, признава различен от напусналите чиновници на клиниката.

 

И петимата лекари подозират, че благотворителни фондации в поддръжка на трансджендърите, като Mermaids („ Русалки “), единствено усложняват обстановката, като внушават на обърканите младежи, че промяната на пола ще реши всичките им проблеми. Обвинение, което въпросните организации отхвърлят.

 

Лекарите настояват, че постоянно са принуждавани да назначават на младежи съществена терапия, даже когато не са били уверени, че тя е подобаваща за съответния пациент.

 

Ръководството на клиниката декларира, че употребява единствено позволени препарати за терапия на половото съзряване, с потвърден дълготраен резултат, и упорства, че предлаганите от клиниката услуги са безвредни, още повече, че „ резултатите са забележими в международен мащаб... до момента в който съвсем не са известни случаи, когато на пациента е породена щета. Ние постоянно слагаме здравето и самочувствието на пациентите преди всичко в нашата работа “, декларират от клиниката.Специалистите показват паника, че доста деца се замислят за промяна на пола в резултат на претърпян тормоз от страна хомофоби. Независимо от това, по думите им, на тези младежи се назначава хормонално лекуване, без да се регистрира обстоятелството, че те може да са просто хомосексуални. Една от лекарките показва опасения, че използването на хормонотерапия при такива деца е скандално.

 

От клиниката GIDS отхвърлят всички обвинявания и настояват, че дават „ безвредни “ услуги, след подробно и задълбочено проучване и всеки обособен случай.

 

Според разпоредбите на клиниката хормоналните блокатори се назначавали единствено на пациенти, при които е настъпил процесът по полово съзряване. Тези препарати можели да бъдат спрени и тогава организмът се прибирал към естественото си развиване, макар че дълготрайното влияние на този вид терапия върху умственото развиване не е до дъно проучено. Необратима хормонална терапия се назначавала единствено на юноши, навършили 16 години.

 

" Таймс " цитира и мнението на Карл Хенеган (Carl Heneghan), шеф на Центъра за доказателствена медицина в Оксфорд: „ Предвид незадоволителните данни, потреблението на медикаменти не по предопределение (в случаите, непредвидени в формалния патент) при лекуване на джендърна дистрофия, като цяло значи, че върху децата се прави безотговорен опит “.

 

От клиниката възразяват, че при вътрешната инспекция не са установени съществени проблеми, свързани с сигурността на пациентите или с незадоволителното им проучване.

 

От GIDS настояват, че на всеки стадий от проучванията на пациентите е обръщано задоволително внимание и време, с цел да осъзнаят вероятните последствия от избора си. Оттам декларират, че личният състав не е имал никакви авансово заложени желания за избора на лекуване и че разискването на въпросите за сексуалността „ отсега нататък ще залегне по-сериозно в метода ни при обследването на пациентите

 

Колкото до въпроса за незадоволителните данни, от управлението на клиниката показват: „ Броят на малолетните пациенти, които се обръщат към експерти по целия свят, се усили внезапно през последните години. Преди той беше извънредно непълен, с цел да бъдат събрани задоволително данни, въз основа на които да се извърши оценка на разните подходи при лекуването. Ние, както и останалите експерти от целия свят, интензивно поставяме старания за проучването на нови данни, които ще ни разрешат да разберем по-добре особеностите и потребностите на децата и юношите, които се обръщат към експерт “.

 

От английското министерство на опазването на здравето обявиха, че активността на тръстовата фондация „ Тевисток и Портман “ към Националната работа по опазване на здравето предстои на инспекция, мониторинг и регулации (Tavistock and Portman NHS Foundation Trust).

 

Комментари на читатели:

 

That bl__dy frog:

„ Защо законът изобщо го разрешава? Та това са хищници. Осакатяват хората и сеят неплодородие. Човек би трябвало първо да съзрее, а след това да взема решение дали да промени вечно тялото си. Всичко това ще има доста тежки последици, и то напълно скоро “.

 

Mamma mia:

Слава Богу, че най-накрая някой обръща внимание на това „ утвърдено “ от страната принуждение над деца. Много постоянно децата демонстрират интерес към това, което се харесва на връстниците им от противоположния пол – спомнете си „ Джордж “ от книгата на Енид Блайтън за „ Великолепната петорка “. Навремето се отъждествявах с нея.

Когато бях на пет, родителите ми изгубиха другото си дете, момченце. И двамата неумишлено ме натовариха с ролята, която трябваше да играе той. Като дребна бях огромна хулиганка и се държах като момчето, което родителите ми бяха изгубили. Ако това ми се беше случило през днешния ден, несъмнено щяха да ме пратят да си сменя пола. Днес дръзвам да настоявам, че съм една щастлива жена, майка на двама сина – инженери. Това, че като дете избрах да се катеря по дървета, вместо да си играя с кукли (които и до момента не знам защо служат), са просто мои персонални особености.

Докторите, които се занимават с това, би трябвало да се запитат какво ще стане с тези деца, когато излязат от пубертета. Да си младеж не е леко, всеки има потребност от обич и поддръжка в този интервал, а не от таблетки, още по-малко – хормонални.

 

MaxStoic:

Знаем ги ние тези „ Русалки “ – ни човек, ни риба!

 

Elaine Thomas:

Браво на лекарите, които бият паника. Някои деятели от обществото на трансджендърите са толкоз нападателни, че е напряко рисково да им излезеш отсреща. Децата стават жертва на рискови хрумвания. Благодаря на „ Таймс “, че хвърлят светлина по въпроса. Това може да избави нечий живот.

 

Toffee Dodd:

В средата на предишния век са лекували душевно болните посредством лоботомия. Днес това ни наподобява като безчовечие. Същото е и в този момент. На едни комплицирани деца им назначават лекуване за промяна на пола. Какво са отговорни децата, че просто са се объркали?

 

eileen Tindall:

Тригодишен пациент. Умът ми не го побира!

 

Sui generis:

След няколко години NHS ще би трябвало да заплаща компенсации на някои от тези деца, на които е предписано неправилно лекуване, тъй че плащаме освен в този момент, само че ще плащаме още повече в бъдеще.  

 

secretploy:

А пък аз на три години желаех да стана космонавт. И до момента съм в потрес за какво тогава не ме пратиха непосредствено в НАСА.

 

Превод: " Гласове "

 

Източник: https://inosmi.ru/social/20190411/244928160.html

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР